Notes sur l'evolution du probleme de la mort dans la pensee de Heidegger apres Sein und Zeit (1931-1935) - Ciocan, Cristian (Array, 2009)
Ova studija predlaže nekoliko oslonaca za cjelovitu analizu razvoja problema smrti u Heideggerovoj misli nakon Sein und Zeit. Vodeće pitanje u našem istraživanju je kako fenomenologija smrti ostaje u središtu Heideggerovog interesa nakon analitike Daseina. Rasprava se usredotočuje na razdoblje od 1931. do 1935., prema kronološkom slijedu, s ciljem da istakne nekoliko različitih etapa u misli o smrti nakon Sein und Zeit. Počinjemo analizom reakcija samog Heideggera na recepciju problema smrti u prvo vrijeme nakon što je izdan Sein und Zeit. Zatim analiziramo pojavu teme smrti u tri predavanja: zimskog semestra 1931.–1932. (GA 34), u predavanju iz 1934./1935. o Hölderlinu (GA 39), te u predavanju u ljeti 1935. – Uvod u metafiziku (GA 40)