On more effective e-mail writing - Vulić, Vesna, anglistica (Array, 2009)
Ovaj rad je zamišljen kao jednostavan vodič za uspješno pisanje e-maila u poslovnoj i privatnoj komunikaciji na engleskom jeziku. U radnom okruženju e-mail često zamjenjuje druge vrste komunikacije, ponajviše jer omogućava brzi prijenos poruka neovisno o udaljenosti sugovornika. Vještina uspješnog pisanja e-maila uključuje i kulturu komuniciranja putem interneta. Važno je, bez obzira na to radi li se o poslovnoj ili privatnoj komunikaciji, slijediti bonton emaila. Pišući e-mail, moramo znati komu ga upućujemo. Pažljivo promišljanje odredit će mu sadržaj i stil. Veoma je važno znati i neka opća pravila o pisanju e-maila koja uključuju jasnoću i preciznost njegovoga sadržaja. Skraćenice, akronimi i ikone raspoloženja također se koriste pri pisanju e-maila i stoga ih je poželjno poznavati. E-mail je zasigurno vrijedan komunikacijski alat, stoga je bitno znati pravilno ga koristiti i tako olakšati i unaprijediti poslovnu i privatnu komunikaciju