Učestalost prijeloma kuka u Hrvatskoj u pacijenata u dobi od 65 i više godina - Potočki-Karačić, Tanja (Array, 2009)
Učestalost prijeloma kuka u Hrvatskoj slična je onima u drugim europskim zemljama, ali niža nego na Skandinaviji. U priobalnoj Hrvatskoj učestalost je 20% niža u odnosu na kontinentalni dio. Uzroci ovih razlika zahtijevaju daljnje istraživanje