[Ležeći akt u ateljeu] - Šohaj, Slavko (1953)
Ženski ležeći akt prikazan je je u skraćenju, promatrač kao da gleda u prostoriju i na ženski lik pored kojeg se nalazi mala komoda s lampom. Zidovi su prekriveni asimetričnim uzorcima