ISKRA smjernice antimikrobnog liječenja i profilakse infekcija mokraćnog sustava : hrvatske nacionalne smjernice. - Škerk, Višnja; Tambić-Andrašević, Arjana; Andrašević, Saša; Sušić, Edita; Mlinarić-Džepina, Ana; Mađarić, Vesna; Milutinović, Slobodan, liječnik; Krhen, Ivan; Perić, Ljiljana, liječnica; Bagatin, Jugoslav; Ćorić, Mario; Ferlin, Daniel; et al. (2009)
Smjernice se odnose na dijagnozu, antimikrobno liječenje i profilaksu infekcija mokraćnog sustava (IMS) u odraslih osoba i djece starije od 12 godina. Donose preporuke za infekcije donjeg dijela mokraćnog sustava u žena, nekomplicirani pijelonefritis, komplicirane IMS s pijelonefritisom ili bez njega, asimptomatsku bakteriuriju te rekurentne IMS. Ne odnose se na spolno prenosive infekcije
Bibliografija: 118 jed
Summary
Keywords: Infekcija mokraćnog sustava -- Smjernice -- Antimikrobno liječenje; Interdisciplinarna sekcija za kontrolu rezistencije na antibiotike