Numerical modeling of steel flow in the six-strand tundish with different flow control devices - Merder, Tomasz (Array, 2009)
U članku su prezentirani rezultati istraživanja protjecanja čelika u međuloncima kapaciteta 22 Mg, s različitim uređajima za kontrolu protjecanja. Međulonac je "koritastog" tipa, a namijenjen je za kontinuirano lijevanje slabova za valjane proizvode malog poprečnog presjeka. Matematičkim proračunima dobije se brzina tekućeg čelika, intenzitet turbulencije, turbulentna kinetička energija i temperaturna raspodjela. Proračuni su provedeni na komercijalnom računalnom programu FLUENT.