Marketing activities of small businesses in Croatia : the case of Splitsko-Dalmatinska county - Dragnić, Daša (Array, 2009)
Zbog svog značaja i niza posebnih obilježja, malo i srednje poduzetništvo je sve češće predmet znanstvenih istraživanja usmjerenih na prilagođavanje ekonomske teorije i stvaranje primjenjivih modela i alata za unapređenje njegove uspješnosti. Jedno od relevantnih marketinških istraživačkih područja je i primjena marketinških aktivnosti, koja se u ovom izviđajnom istraživanju obrađuje na uzorku subjekata malog poduzetništva Splitsko-dalmatinske županije. Cilj ovog rada je povećati količinu informacija i razumijevanja marketinga u malom poduzetništvu malih i tranzicijskih gospodarstava, obzirom da većina radova ipak obrađuje problematiku velikih i tradicionalno tržišnih gospodarstava. Rezultati ovog istraživanja ne ukazuju na značajnije razlike u provođenju marketinških aktivnosti u odnosu na stanje u malom gospodarstvu u svijetu