Regional treasury centres in South East Asia : the case of Brunei Darussalam - Polak, Petr (Array, 2009)
U ovom se članku raspravlja o lokacijskim kriterijima pri osnivanju regionalnih rizničkih centara u tri države: Brunejima, Singapuru i Hong Kongu. Lokacijski kriteriji su važni činitelji za multinacionalne kompanije koje osnivaju regionalne rizničke centre izvan svojih sjedišta. Uspoređujući Bruneje s drugim vodećim azijskim financijskim centrima i lokacijama regionalnih rizničkih centara (Singapurom i Hong Kongom), utvrđuje se spremnost Bruneja za ulogu regionalnog rizničkog centra. Ova studija unapređuje razumijevanje lokacijskih kriterija za osnivanje regionalnog rizničkog centra, bez obzira na njegovu lokaciju, s obzirom da se na analizu triju azijskih zemalja ponovno primjenjuje istraživačka metoda kojom su se prethodno proučavale europske zemlje. Rezultati dobiveni korištenjem ove metode govore da Bruneji, u usporedbi sa Singapurom i Hong Kongom, imaju manjak lokacijskih kriterija