Influence of Al and Ti on microstructure and quality of compacted graphite iron castings - Elbel, Tomáš (Array, 2009)
Rad istražuje utjecaj kemijskog sastava odljevaka čelika s udjelom vermikularnog grafita na njihovu mikrostrukturu i površinska svojstva, osobito pri pojavi poroznosti. Utvrđen je utjecaj aluminija i titana na nastanak pora u odljevcima