Perditum et repertum: sarkofag đakona Flavija Julija (ad CIL III 2654) = Perditum et repertum: the sarcophagus of Deacon Flavius Julius (ad CIL III 2654) (Array, 2009)
Dio sarkofaga koji je pronađen prilikom sanacije podnice kora splitske katedrale, nekoć je bio dio natpisne zbirke Dmine Papalića, a do današnjih se dana smatrao izgubljenim. Od sarkofaga koji je imao dva natpisa, ostao je sačuvan samo ulomak prednje lijeve stranice s dijelom natpisa. Zna se da je sarkofag s prednjim natpisom nastao najkasnije godine 358. i da je nekoć bio postavljen u Saloni, a za života su ga postavili đakon Flavije Julije i žena mu Aurelija Januarija. Rad analizira onomastičke i jezične karakteristike natpisa, odnosno odlike vulgarnog latiniteta kasnoantičke Salone