Eradikacija novog endemskog žarišta trihineloze u sjeverozapadnoj Hrvatskoj - Golubić, Dragutin, liječnik (Array, 2009)
Trihineloza je zoonoza koja pretežno egzistira među divljim životinjama, manje među domaćim životinjama, a tek zgodimice se javlja u ljudi i to u manjim ili većim epidemijama