Antimikrobna rezistencija uzročnika izvanbolničkih infekcija mokraćnog sustava u odraslih bolesnika hospitaliziranih u Klinici za infektivne bolesti Tuzla - Piljić, Dilista (Array, 2009)
Dosadašnja istraživanja su pokazala da je antimikrobna rezistencija uzročnika infekcija mokraćnog sustava (IMS) u porastu i da je zemljopisno i vremenski varijabilna. Za uspješnu empirijsku antimikrobnu terapiju IMS potrebito je stalno praćenje antimikrobne rezistencije u određenoj regiji