Suvremena dijagnostika i liječenje hepatitisa C - Vince, Adriana (Array, 2009)
Virusološka dijagnostika HCV infekcije temelji se na primjeni standardiziranih seroloških i molekularnih testova. U molekularnoj dijagnostici HCV infekcije koriste se vrlo osjetljivi testovi za kvantifikaciju HCV RNK i genotipizaciju HCV-a. Genotip HCV-a važan je čimbenik pred-terapijske obrade bolesnika koji određuje trajanje liječenja, dozu ribavirina a omogućuje i procjenu vjerojatnosti uspjeha liječenja