Suvremena dijagnostika i liječenje hepatitisa C - Vince, Adriana; Židovec Lepej, Snježana; Kurelac, Ivan; Čajić, Vjeran; Burek, Vitomir; Dušek, Davorka; Budimir, Jelena, liječnica (2009)
Virusološka dijagnostika HCV infekcije temelji se na primjeni standardiziranih seroloških i molekularnih testova. U molekularnoj dijagnostici HCV infekcije koriste se vrlo osjetljivi testovi za kvantifikaciju HCV RNK i genotipizaciju HCV-a. Genotip HCV-a važan je čimbenik pred-terapijske obrade bolesnika koji određuje trajanje liječenja, dozu ribavirina a omogućuje i procjenu vjerojatnosti uspjeha liječenja
Bibliografija: 59 jed
Summary
Keywords: Hepatitis C -- Ribavirin -- Pegilirani interferon alfa -- Dijagnostika -- Liječenje -- Genotip