Poremećaj agregacije trombocita nakon cijepljenja DTP-Polio-HIBERIX cjepivom - Tomić Rajić, Marijana (Array, 2009)
Najčešće opisane nuspojave unutar 24 sata od cijepljenja su lokalne reakcije i febrilitet. Vrlo rijetko su opisane sustavne reakcije: febrilne konvulzije, hipotono-hiporesponzivni poremećaji, gastrointestinalni poremećaji, razdražljivost, slabost i neutješni plač. Zabilježene su i akutne alergijske reakcije –također vrlo rijetke: dispneja, cijanoza, angioneurotski edem, hipotenzija i rijetko anafilaktička reakcija. Opisana je i reakcija lokalnog edema s cijanozom, crvenilom, purpurom i jakim plačem