Kasna novorođenačka gljivična sepsa u novorođenčadi vrlo male rodne mase - Filipović-Grčić, Boris, liječnik (Array, 2009)
Opisani su rizični čimbenici, osobitosti obrane od infekcije, osobitosti pojedinih vrsta gljiva, klinička slika, načini liječenja, osobitosti lijekova, te komplikacije i prevencija gljivične sepse ove novorođenčadi. Naveden je i plan dijagnostike diseminirane bolesti i kriteriji izlječenja