Epidemiološke i kliničke značajke bolesnika s invazivnom meningokoknom bolešću hospitaliziranih u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu - Čeljuska-Tošev, Elvira; Bukovski-Simonoski, Suzana; Gužvinec, Marija; Knezović, Ivica (2009)
Restrospektivno su analizirane epidemiološke i kliničke značajke invazivne meningokokne bolesti (IMB) kod 108 hospitaliziranih bolesnika, u petogodišnjem razdoblju, od 2003. – 2007. godine, što je prosječno iznosilo 22 bolesnika godišnje
Bibliografija: 22 jed
Summary
Keywords: Invazivna meningokokna bolest -- Sepsa -- Epidemiološke značajke -- Klinička dijagnoza -- Antimikrobna terapija