Stevens-Johnsonov sindrom potaknut Mycoplasma pneumoniae infekcijom - Trošelj Vukić, Biserka (Array, 2009)
Stevens-Johnsonov sindrom (SJS) je teška bolest kože i sluznica karakterizirana target (iris) lezijama i nekrozom epidermisa kao posljedica reakcije preosjetljivosti potaknute lijekovima, infektivnim uzročnicima ili malignomima