Iznenadna smrt tijekom i neposredno nakon sportske aktivnosti - Nabršnigg, Katarina (Array, 2009)
Podaci o incidenciji iznenadne smrti sportaša znatno variraju od studije do studije (s obzirom na sredinu, dob, spol, vrstu sporta, definiranje iznenadne smrti i način prikupljanja podataka), ali možemo reći da incidencija iznosi aproksimativno 1:100 000 godišnje. Najčešći razlozi potencijalnih incidenata tijekom tjelovježbe su kardiovaskularni