Školska interpretacija romana "Divlji konj" Božidara Prosenjaka - Pintarić, Ana, filologinja; Mihoković, Tanja, kroatistica (2009)
Roman Divlji konj Božidara Prosenjaka ubraja se među najznačajnija ostvarenja hrvatskoga animalističkoga romana. Roman je predviđen za školsku interpretaciju u sedmom razredu osnovne škole, ali svojom slojevitošću, načinom iznošenja fabula, ustrojem likova te jezikom i stilom nadmašuje osnovnoškolsku razinu. Nakon teorijskoga dijela u radu se donosi primjer metodičke interpretacije: nastavni sat lektire i sat lijepoga ili izražajnoga čitanja
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 12 jed
Summary
Keywords: Prosenjak, Božidar; Divlji konj (roman) -- Metodička interpretacija