Teorijsko–metodološke značajke utjecaja medija na adolescente - Livazović, Goran (Array, 2009)
Inozemna znanstvena praksa njeguje gotovo stoljetnu tradiciju istraživanja utjecaja medija na djecu i mlade. Doprinosi hrvatske pedagogijske misli proučavanju medijskih utjecaja na razvojne značajke i socijalizacijska obilježja djece i mladih još su uvijek skromni i broje tek rijetke studije. Ovaj rad pruža uvid u najvažnija teorijsko-metodološka pitanja utjecaja medija na adolescente te smjernice daljnjem proučavanju važnosti uloge medijskih sadržaja u razvoju današnje mladeži