Pravo na suđenje u razumnom roku u postupcima pred Upravnim sudom Republike Hrvatske - Šikić, Marko (Array, 2009)
U radu se obrađuje problematika pravne zaštite građana od povrede prava na suđenje u razumnom roku u postupcima pred Upravnim sudom Republike Hrvatske. Kako bi se navedena pravna zaštita mogla u potpunosti razumijeti u radu se najprije sumarno opisuje razvoj cjelokupnog instituta pravne zaštite od šutnje uprave u Republici Hrvatskoj. Nakon toga podrobnije se obrađuje upravo pravna zaštita od povrede prava na suđenje u razumnom roku u postupcima pred Upravnim sudom Republike Hrvatske pri čemu se naročita pažnja poklanja praksi Ustavnog suda Republike Hrvatske kao i praksi Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Također, navedena se zaštita od nerazmno dugih rokova rješavanja Upravnog suda Republike Hrvatske promatra u odnosu na pravnu zaštitu od šutnje uprave u upravnom postupku