Median nerve imaging using high-resolution ultrasound in healthy subjects - Ažman, Dražen (Array, 2009)
Iako su elektroneuro- i elektromiografija još uvijek vodeće dijagnostičke metode u ispitivanju funkcije perifernih živaca, one ne pružaju informacije o njihovoj morfologiji. Cilj studije bio je procijeniti prikladnost visokorezolucijske ultrasonografije u slikovnom prikazivanju medijanog živca u asimptomatskih dobrovoljaca.