The association of obesity and cerebrovascular disease in young adults : a pilot study - Bosnar-Puretić, Marijana (Array, 2009)
Debljina se smatra nezavisnim čimbenikom rizika za moždani udar. Kod pretilih ljudi također su prisutni i ostali čimbenici rizika za moždani udar poput arterijske hipertenzije, hiperlipidemije, ishemijske bolesti srca i opstruktivne apneje u snu. Cilj ovoga istraživanja bio je utvrditi prisutnost debljine uz ostale rizične čimbenike za moždani udar u odraslih bolesnika mlađe životne dobi s ishemijskim moždanim udarom.