The concentrations of mineral elements in different conserved feeds - Galik, Branislav (Array, 2009)
Cilj ovog rada bio je odrediti koncentraciju nekih mineralnih elemenata u konzerviranim krmivima. U pokusu smo konzervirali kukuruz visokog sadržaja vlage u 3 varijante: varijanta UC (kontrola) bez aditiva, varijanta A (Lactobacillus rhamnosus, Lact. plantarum, Lact. brevis, Lact. Buchneri Pediococcus pentosaceus, 2,5x10 11 CFU.g-1) i varijanta B (Enterococcus faecium, Lact. plantarum, Lact. casei, Lact. buchneri, Pediococcus pentosaceus, 150x103 CFU.g-1) s dodatkom bioloških aditiva. Razlike između pokusnih varijanata (A, B) bile su značajne (P<0.01). Nakon primjene aditiva u silaži kukuruza velike vlažnosti utvrdili smo niži sadržaj Ca, P, Mg i Na