O antičkoj provincijalnoj arheologiji u Hrvatskoj, s naglaskom na gospodarstvu = On Classical Provincial Archaeology in Croatia with emphasis on the economy - Sanader, Mirjana (Array, 2006)
U povodu izlaska 30. broja časopisa Opuscula archaeologica raspravlja se o stanju istraživanja provincijalne arheologije u Hrvatskoj. Raspravlja se o onim granama provincijalne arheologije o kojima su se na osnovi objavljenih istraživanja mogli prikazati novi podaci te se uklopiti u dosadašnja saznanja