There is no healthy level of smoking - Čop-Blažić, Nevenka (Array, 2009)
Pušenje je vodeći preventabilni uzrok smrti u svijetu. Nikotin je izrazito adiktivan. Ovisnost o nikotinu je glavna prepreka za uspješni prestanak pušenja. Pušenje je rizični čimbenik za tridesetak bolesti s visokim pobolom i smrtnošću