Terenski zavičajni projekt povjesničara osnovne škole - Ćosić, Slavica (Array, 2009)
Članak razmatra model rada na projektu u izvannastavnoj aktivnosti povijesti učenika osnovne škole. Povjesničarke su u šk. god. 2008./09. provele samostalno terensko istraživanje vezano uz 240 godina postojanja i djelovanja crkve Presvetog Trojstva Čepin. Nakon provedbe projekta napravljena je kritička analiza cjelokupnog tijeka rada na projektu. Istraživanje je sintetizirano u eseju za Županijsko natjecanje iz povijesti, Power Point prezentaciji za javno prikazivanje rezultata višemjesečnog istraživanja te izradi plakata za javnu izložbu izvan škole. Učenici su sposobni za aktivno, samostalno i timsko učenje, a projektna nastava obogaćuje školsko iskustvo i daje mu novu kvalitetu