Antički opekarski pečati iz fundusa muzeja grada Šibenika = Roman brick worshop stamps from the collection of the Šibenik City Museum - Pedišić, Ivan (Array, 2007)
U članku se govori o opekarskim radioničkim pečatima Antičke zbirke Muzeja grada Šibenika. Iz kataloškoga i statističkoga pregleda proizlazi da na nalazištima šibensko-skradinskoga područja u velikome postotku prevladavaju uvozne sjevernojadranske tegule, a među njima se brojčano ističu pečati carske radionice Pansiane. Domaća je proizvodnja zastupljena vojnim proizvodima burnumskih legija, XI. i IV, te s nekoliko proizvoda dosad nepoznatih, vjerojatno lokalnih, radionica rimske provincije Dalmacije