Nadgrobna ara Marka Ulpija Veracija iz Arheološkog muzeja u Splitu = Grave altar of Marcus Ulpius Veratius from the Archaeological Museum in Split - Maršić, Dražen (Array, 2007)
Predmet je rada nadgrobna ara Marka Ulpija Veracija, jedina nadgrobna ara četvrtastoga tijela iz rimske provincije Dalmacije s likom pokojnika. Razmatraju se oblikovne i strukturalne značajke spomenika, modne, stilske, fizionomijske i formativne značajke portreta te dosad neuočeni ostaci instalacija za vješanje vijenaca, ukrasnih traka i vrpci. Na temelju analize svih spomenutih elemenata nastanak are smješta se u prve godine vladavine cara Hadrijana, najvjerojatnije u rane dvadesete godine 2. st. po Kristu