Krunice 17. i 18. stoljeća iz Čazme = Seventeenth and eighteenth century rosaries from Čazma - Azinović Bebek, Ana (Array, 2008)
Arheološkim istraživanjem župne crkve Sv. Marije Magdalene u Čazmi 2003. i 2005. god. nađeni su temelji ranijih građevnih faza i 136 grobova s obiljem novovjekovnih nalaza (medaljice, križevi, krunice, nakit, odjeća i obuća). Ovdje se naglasak stavlja na nalaze krunica, njihovu interpretaciju i potrebu za češćim objavljivanjem.