Struktura stanovništva Srijema prema vjeroispovijesti u drugoj polovici 18. i početkom 19. stoljeća na osnovu podataka kanonskih vizitacija - Božić Bogović, Dubravka (Array, 2009)
U radu se razmatraju, na osnovi objavljenih i neobjavljenih zapisa kanonskih vizitacija za područje Srijema, osnovna konfesionalno-demografska obilježja u drugoj polovici 18. i početkom 19. stoljeća. Razmatra se, napose, broj i struktura vjernika pojedinih vjeroispovijesti uz poredbenu analizu dostupnih podataka. Uspoređeni su i pokazatelji karakteristični za područja Srijemske i Pečuške biskupije te oni za područja pojedinih župa uz kratak osvrt i na međuvjerske odnose