Grob kasnoga brončanog doba iz Zbelave kod Varaždina = Late Bronze Age grave in Zbelava near Varaždin - Kalafatić, Hrvoje (Array, 2009)
Godine 1997. provedena su zaštitna arheološka istraživanja na lokalitetu Zbelava – Pod lipom na trasi autoceste Zagreb – Goričan u varaždinskoj Podravini. Položaj Pod lipom bio je naseljen u više epoha, a najintenzivnije u kasnoj fazi starijega željeznog doba. Tijekom istraživanja 1997. pronađen je i jedan grob sa spaljenim ostacima pokojnika položenim u žaru koji se u kulturno-kronološkome smislu svrstava u razdoblje kasnoga brončanog doba. To je ujedno i jedini takav nalaz pronađen za istraživanja u Zbelavi, a pripada rjeđim nalazima te vrste na području varaždinske Podravine i šire