Usporedba hranidbene vrijednosti ulja uljarica najčešće korištenih u Europi - Straková, Eva (Array, 2009)
Istražena je hranidbena vrijednost u Europi najviše korištenih biljnih ulja 5 vrsta uljarica: uljane repice (Brassica napus L.), običnog suncokreta (Helianthus annuus L.), vrtnog maka (Papaver somniferum L.), običnog lana (Linum usitatissimum L.) i soje (Soja hispida Moench) te njihovih najznačajnijih sorti