O skupnome nalazu zlatnoga novca uz crkvu Blažene Djevice Marije u Remetama = On the group find of gold coins next to the Church of the Blessed Virgin Mary in Remete - Mašić, Boris (Array, 2009)
Arheološka istraživanja južnoga platoa uz crkvu BDM u Remetama započela su 2007. godine. Tijekom triju kampanja istraženi su masivni temelji dvaju ranijih sakralnih objekata. Osim toga iznimnog nalaza arhitekture istraženo je i 128 grobova koji se prema dosad obrađenim nalazima (medaljice, križići, krunice) mogu datirati u 17. i 18. stoljeće. Tijekom istraživanja pronađeno je i deset zlatnih forinti. Iako su pronađene izvan konteksta, jasno akcentuiraju vrijeme kad je Matija Korvin pomogao samostanu uništenomu u napadu osmanlijskih trupa tako što je 1485. godine podigao kulu i zid oko cijeloga sklopa