Jesmo li spremni za promjene? - Pintar, Ljiljana (Array, 2009)
Priključivanjem Hrvatske Bolonjskom procesu sustav visokog obrazovanja prolazi proces prihvaćanja europskih standarda u visokom obrazovanju, posebice u načinu organiziranja studija, te poticanju mobilnosti i nastavnika i studenata. U promjene u sustavu znanosti uključene su brojne institucije. Potiče se suradnja između istraživačkih instituta, malih i srednjih tvrtki i sveučilišta, koja, između ostalih promjena, svoje doktorske studije trebaju učiniti učinkovitim i istraživačkim studijima, te usmjeravati studente ka kreativnosti i želji za novim znanjima