Pokretljivost koljena nakon ugradnje totalne cementne endoproteze - Mađarević, Tomislav (Array, 2009)
Odgovarajućom operativnom tehnikom te provođenjem rehabilitacijskog postupka po standardnom protokolu postiže se pokretljivost dovoljna za svakodnevne životne aktivnosti. Pokretljivost godinu dana nakon operacije ukazuje na važnost fizikalne terapije po otpustu iz bolnice. Iako postoperativna pokretljivost koljena većinom ovisi o preoperativnoj pokretljivosti, a djelomično o tipu i pozicioniranosti endoproteze, rezultati naše studije ukazuju na značajnost kirurške tehnike i rane postoperativne kineziterapije. Najčešći razlog zbog kojeg se bolesnici odlučuju na ugradnju endoproteze koljena je bol i smanjena pokretljivost. U svih bolesnika bol je bio značajnije manjeg intenziteta, a postignuta pokretljivost godinu dana nakon operacije bila je dovoljna za ostvarivanje svakodnevnih životnih aktivnosti