Uloga proteomike u otkrivanju novih protutumorskih lijekova - Kraljević Pavelić, Sandra (Array, 2009)
S obzirom na to da je za potpuno razumijevanje bioloških sustava nužna i molekularna karakterizacija proteoma, proteomika je disciplina koja je nastala sa svrhom da komplementira istraživanje genoma. Upravo u razvoju protutumorskih lijekova proteomika može omogućiti identifikaciju proteina uključenih u patogenezu raka, a rekonstrukcija signalnih putova može olakšati otkrivanje novih meta na koje bi novi lijek djelovao, te omogućiti uvid u mehanizme djelovanja tih lijekova, kao i njihovu toksičnost