Primjena desorpcije i ionizacije elektroraspršenjem u spektrometriji masa - Benčić, Nenad (Array, 2009)
Desorpcija i ionizacija elektroraspršenjem (DESI) tehnika je ionizacije uzorka kod koje se kao detektor najčešće upotrebljava spektrometar masa. Koristi se kao ionski izvor pri atmosferskom tlaku za ionizaciju plinova, tekućina i kruti na pri ambijentalnim uvjeti ma. Zbog svojih karakteristi ka, a u sprezi sa spektrometrijom masa, svrstava se u visokofrekventne instrumentalne tehnike, što joj osigurava široku analiti čku primjenu u analizi pepti da i proteina, identi fi kaciji mikroorganizama, molekularnom oslikavanju bioloških tkiva, detekciji droga i eksploziva iz oti saka prsti ju, identi fi kaciji metabolita, zagađenju namirnica i otkrivanju prirodnih spojeva