Les concessions d'autoroutes en France et en Croatie - Massot, Jean (Array, 2009)
U samom početku, prije nešto više od pedeset godina, uočavalo se nepovjerenje prema koncesiji autocesta tj., Francusku karakterizira prevaga javnih ulaganja nad privatnim i određeno nepovjerenje u odnosu na prva koncesijska iskustva. Prednosti su se pronašle, suočavajući se s pravom Europske unije u javno – privatnom partnerstvu, postupku procjene javne koristi, pa u njoj i studija izvodljivosti i održivosti te procjene i zaštite javnog interesa