Međunarodna konvencija o uklanjanju podrtina, 2007. - Rahan, Dean (Array, 2009)
U radu se prikazuje nova Međunarodna konvencija o uklanjanju podrtina, 2007., koja je usvojena pod okriljem Međunarodne pomorske organizacije (''International Maritime Organization'' - IMO) u Nairobiju, dana 18. svibnja 2007. godine. Ukazuje se na razloge njenog donošenja, te pravne i druge posljedice koje će primjena njenih odredbi u praksi prouzročiti. Detaljno se obrađuju odredbe koje se odnose na područje njene primjene, objekte na koje će se primjenjivati iste, opasnosti i rizici koji su njome obuhvaćeni, te prava i dužnosti odgovornih i ovlaštenih osoba u slučaju ostvarenja rizika propisanih odredbama ove Konvencije