(Iz)mjena odluka o koncesiji pomorskog dobra - Seršić, Vanja (Array, 2009)
U članku se vrši analiza jedne odluke Vlade Republike Hrvatske koja je po mišljenju autora pravno neutemeljena, odnosno zasnovana je na pogrešnim premisama oko ingerencija države u procesu koncesioniranja luka posebne namjene, koje spadaju u luke od interesa za Republiku Hrvatsku, prema kriteriju broja luka u sustavu. Ovaj kriterij za proglašavanje luke posebne namjene je uveden odlukom Vlade Republike Hrvatske koji je donesen isključivo iz razloga da bi se jedan jedini subjekt to jest jedno trgovačko društvo stavilo u poseban režim poslovanja. Ovo je učinjeno jer je to trgovačko društvo u većinskom vlasništvu države i time su gotovo nedvojbeno narušena načela tržišnog natjecanja propisana u Ustavu Republike Hrvatske. Najvažnija implikacija ovakve odluke je njeno zadiranje u vlasničke odnose u samom dioničkom društvu, pri čemu su dugovi tog trgovačkog društva napravljeni sa osnova neplaćanja koncesijske naknade prema drugom koncedentu pretvoreni u vlasnički udio države, po mišljenju ovog autora nezakonito i protupravno