[Djevojčica u haljini] - Šohaj, Slavko (1960)
Na prikazu dominira lik djevojčice koji je frontalno nacrtan. Ruke su joj prekrižene i njen pogled uperen je prema promatraču. Smeđa haljina djevojčice skoro pa se ne ističe nad istobojnom pozadinom u koju su naknadno ugrebane linije. Vizualno središte čine lice i zelena kosa.