Tri desetljeća uzgoja školjkaša u ušću rijeke Krke - Marguš, Drago (Array, 2009)
U radu je kratko prikazan pregled trideset godina istraživanja i kontroliranog uzgoja školjkaša u bočatim vodama ušća rijeke Krke. Poseban je naglasak stavljen na prostorne planove Šibensko–kninske županije i Grada Šibenika. U prikazu stanja uzgoja školjkaša potkraj godine 2007. navedeni su uzgojne površine i broj koncesionara, struktura uzgajivača, proizvodnja i potencijalne mogućnosti uzgoja školjkaša, otpremni centri i infrastruktura uzgajališta te stanje na tržištu. Istaknuti su problemi koji sputavaju razvoj akvakulture u ušću rijeke Krke, aktivnosti koje je potrebno provesti prije ulaska u EU i mogući scenariji budućeg razvoja uzgoja školjkaša