Hereditarna hemoragijska teleangiektazija (Syndroma Rendu-Osler-Weber) kao uzrok krvarenja iz želuca : prikaz bolesnika - Glumpak, Zvonimir (Array, 2009)
U radu je prikazan sedamdesetcetverogodišnji bolesnik s krvarenjem iz probavnog trakta i posljedicnom sideropenicnom anemijom vjetovanom Rendu-Osler-Weber-ovom bolešcu. Gastroskopski je verificirano oskudno krvarenje iz angiodisplazija u želucu koje se smirilo, vjerojatno spontano. U terapiji je dobivao blokatore protonske pumpe