Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić na pozornici Gradskog kazališta lutaka Rijeka - Verdonik, Maja (Array, 2009)
Cilj rada je odgovoriti na pitanje jesu li Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić kao književni predlošci prikladne za lutkarski scenski izraz. U radu se analiziraju interpretacije više autora, a uočena obilježja Priča iz davnine promatraju se s književnoznanstvenog kao i s polazišta teorije lutkarstva. Zaključci se povezuju analizom uprizorenja triju priča izvedenih na sceni Gradskog kazališta lutaka Rijeka između 1965. i 2005. godine, čime se predlaže i odgovor na početno postavljeno pitanje