Hermeneutički diskurs i aktivistička poetika postmodernizma Krležinih tema o likovnosti - Šegota Lah, Nataša (Array, 2009)
U članku se raspravlja poveznica hermeneutičkoga diskursa Krležinih interpretacija likovne umjetnosti s poimanjem aktivističke poetike postmodernizma. Suodnos navedenih teorijskih modela analizira se na predlošku eseja Predgovor “Podravskim motivima Krste Hegedušića” (1933.) u kontekstu rasapa modernističkoga poimanja estetike. Predložak se tematizira usmjeravanjem od opće hermeneutičke prakse intendiranja određenih kulturno socijalnih značenja interpretaciji slike, prema umjetničkim praksama postmodernizma koje afi rmiraju suodnos estetskog i moralnog (kao ideološkog i političkog) polja djelovanja