Antioxidant properties of phenolics in Castanea sativa Mill. extracts - Živković, Jelena, biotehnologinja (Array, 2009)
Primjenom elektronske paramagnetske rezonantne spektroskopije ispitana su antioksidativna svojstva ekstrakata kestena kao izvora fenolnih spojeva. Osim velikog antioksidativnog učinka na hidroksilne i DPPH radikale, fenolne tvari imaju i sposobnost zaštite staničnih membrana od lipidne peroksidacije.