Expression and purification of the major outer membrane protein (OmpH) of Pasteurella multocida P52 from Escherichia coli - Singh, Rashmi; Gupta, Praveen Kumar; Rao, Velagapudi Durga Prasad (2009)
Porin H (OmpH) je glavni protein stanične stijenke bakterije Pasteurella multocida. Gen ompH, koji kodira njegovu tvorbu, isključujući područje za tvorbu signalnog peptida, bio je umnožen lančanom reakcijom polimerazom i kloniran u prokariotskom vektoru pQE32. Rekombinantni OmpH bio je izražen kao fuzijski protein sa 6-His tag na N-kraju u stanicama E. coli M15 transformiranima rekombinantnim plazmidom pQE32- ompH. Proizveden protein bio je pročišćen iz E. coli i identificiran SDS-PAGE-om i western blotom. Izdvojeni fuzijski rekombinantni protein imao je molekularnu masu oko 37 kDa. Identitet proizvedenog rekombinantnog proteina bio je povrđen western blot analizom uporabom protutijela za RGS-His i antiseruma za lizat cjelovite stanice P. multocida
Bibliografija: 15 jed.
Sažetak
Keywords: Pasteurella multocida -- Escherichia coli -- Polimerazna lančana reakcija -- Kloniranje -- Geni -- Rekombinacija gena -- Rekombinantni protein