Ventral abdominal hernia in a common Myna (Acridotheres tristis) : a case report - Jahromi, Alireza Raayat (Array, 2009)
Kile su često povezane s uzgajanjem, hormonalnim utjecajem ili drugim razlozima nedostatka prostora u trbušnoj šupljini. One predstavljaju sve teži problem u uzgojenih ptica. Ženka smeđe mine (Acridotheres tristis) u dobi od dvije godine primljena je na kliniku Fakulteta veterinarske medicine, Sveučilišta Shiraz u Iranu jer je imala oteklinu u području trbuha i bila je potištena nakon pada s visine od dva metra šest dana prije primitka na kliniku. Nakon dijagnoze trbušne kile sadržaj hernijalne vreće bio je pod lokalnom anestezijom vraćen u trbušnu šupljinu. Poderotina u području bijele linije bila je sašivena jednostavnim neprekidnim dvoslojnim šavom upotrebom Vicryl-a 5/0. Nisu ustanovljene komplikacije tijekom dva mjeseca promatranja nakon operacije